Nätsystem RadioLAN


Nätsystem RadioLAN är en två-årig utbildning* förlagd på Nackademin som ligger på Kvarnholmen i Nacka. På Nackademin har man lektioner 8-17 i stort sett varje dag utom under ca 5 veckor på sommaren och 1-2 veckor under julhelgen då man är ledig. De två åren är indelade i 8 stycken 11-veckorsperioder varav två perioder är vikta till Lärande i Arbete (LiA). Varje period (nästan) innehåller mittperiodsprov (duggor) och avslutas med sedvanliga tentor i respektive ämne.

Vill du veta mer om linjen och skolan så titta in på Nackademins hemsida.

Jag har med tillstånd av mina projektpolare samlat ihop en del av laborationerna och projekten vi gjorde under de två åren.
  • Länken Labbar går till sidan där jag har lagt upp mina labresultat, dvs de laborationer vi fick i uppgift att göra mer eller mindre själva. Det finns även labinstruktioner där.
  • Nordic, Radiola, UMTS och Hiperlan 2 är dokumentation över de grupplaborationer och radioprojekt jag var inblandad i. Nordic och UMTS är i HTML-format, Radiola och Hiperlan 2 är dock i .doc - format.
    Laborationer - både teoretiska och praktiska - gör man som bekant för att lära sig, så det finns säkert en del "fel" i dokumentationen.
  • Mobiltelefoni är en mycket, mycket kort sammafattning om just mobiltelefoni.
*Att lära sig ro är väl också en två-årig utbildning?

"Säll är den som har till rättesnöre, att man bör tänka efter före."
Tage Danielsson